Facebook

O Kozlovni

História

Veľmi sa tešíme, že Vás môžeme (pod novým vedením) privítať v znovuotvorenej pivárni a reštaurácii "Kozlovňa" na Hlavnej 5 v Košiciach.Vychutnajte si u nás tankové pivo s penou hustou ako smotana a naši kuchári Vám s láskou pripravia gastrošpeciality a pochúťky k pivu.

Tešíme sa na vašu návštevu!
Tím Kozlovňa

 

 

Poctivé jedlo

Poctive jidlo

Skvelá kuchyňa s klasickými receptúrami od našich predkov. Založená na tradičných domácich postupoch s dôrazom na čerstvosť surovín. Pocit jedinečnosti dodáva aj naša profesionálna obsluha.

Tankové pivo

Tankove pivo

Naši vyškolení majstri výčapníci milujúci pivo čapujú vynikajúci Velkopopovický Kozel 11% priamo z tankov, vždy s penou hustou ako smotana.

Originálna atmosféra

Originalni atmosfera

Majestátna socha Kozla, netradičné stoly s kovovými kopýtkami a ďalšie detaily. Všetky tieto elementy v spojení s materiálmi dreva, kože i kovu navodzujú príjemnú a nezabudnuteľnú atmosféru každej Kozlovny.

Velkopopovický Kozel 10%

Svetlé

Ocenenia

Zlatý pohár PIVEX

2015 | Certifikát kvality

České pivo roka

2013 | 3. miesto

České pivo roka

2012 | 1. miesto

Zlatý pohár PIVEX

2010 | Certifikát kvality

Zlatý pohár PIVEX

2009 | 1. miesto

Zlatý pohár PIVEX

2008 | Certifikát kvality

  • Poctivé chmeľové pivo
  • Hladká chuť
  • Nádherná zlatisto žltá farba
  • Najlepšie k zapitiu dobrého jedla
  • Obsahuje 4% alkoholu

Velkopopovický Kozel Čierny

Tmavé

Ocenenia

Australian International Beer Awards

2016 | 3. miesto

Zlatý pohár PIVEX

2016 | certifikát kvality

World Beer Awards (UK)

2015 | 2. miesto

Australian International Beer Awards

2015 | 3. miesto

Zlatý pohár PIVEX

2015 | 1. miesto

  • Vyrobený podľa pôvodnej receptúry
  • Špeciálna kombinácia štyroch sladov
  • Jemná chuť s karamelovým nádychom
  • Jedinečná rubínová farba
  • Obsahuje 3,8% alkoholu

Velkopopovický Kozel 11%

Jedenástka

Ocenenia

Zlatý pohár PIVEX - Privilegium 11°

2016 | 1. miesto

Zlatý pohár PIVEX

2016 | 2. miesto

České pivo 2015

2015 | 2. miesto

Australian International Beer Awards

2015 | 3. miesto

Zlatý pohár PIVEX 2015 - Privilegium 11°

2015 | 1. miesto

World Beer Cup USA

2014 | 2. miesto

  • Vybrúsená plnšia chuť
  • Vyrobený z troch druhov sladu
  • Príjemná chmeľová horkosť
  • Ideálne ku grilovaniu
  • Obsahuje 4,6% alkoholu

Velkopopovický Kozel 12%

Premium

Ocenenia

Australia Beer Award

2013 | 3. miesto

Zlatý pohár PIVEX

2011 | 2. miesto

World Beer Cup USA

2010 | 3. miesto

České pivo roka

2010 | 1. miesto

World Beer Cup

2010 | 3. miesto

České pivo roka

2009 | 1. miesto

  • Prvotriedny svetlý ležiak
  • Obohatený jemnou chmeľovou arómou
  • Prémiový doplnok ku každej príležitosti
  • Obsahuje 4,8% alkoholu

Ako vzniká

Krok 1: Recept

Recept na naše tradičné české pivo uzrel svetlo sveta už v roku 1874 a je starostlivo chránený už viac ako 140 rokov. Každý, kto pracuje v pivovare, je na tento recept hrdý.

Krok 2: Voda

Pivo je nízko alkoholický nápoj lahodnej chuti, vyrobený z vody, chmeľu a jačmenného sladu. Voda je pod neustálym prísnym laboratórnym dohľadom, ktorý zároveň zabezpečuje jej ochranu proti prípadnému znečisteniu.

Krok 3: Chmeľ

Chmeľ u nás nájdete v dvoch formách. Prvá je tzv. chmeľová peleta, čo je sušený, rozomletý a zlisovaný chmeľ, ktorý dodáva nášmu pivu tradičnú arómu. Druhou formou je chmeľový extrakt, nazývaný tiež výluh z chmeľu. Ten dodáva pivu horké kyseliny a vonné látky.

Krok 4: Jačmeň

Pre varenie piva sa využíva jačmeň vo forme sladu, ktorý vzniká máčaním, klíčením a sušením vybraného sladovníckeho jačmeňa. Sladov odoberáme niekoľko základných druhov, ktoré sa od seba líšia farbou. Tá je závislá na výške teploty, pri ktorej je zrno sušené v sladovniach.

Krok 5: Varenie

Všetky suroviny prichádzajú do pivovaru už v patričnej forme a kvalite. Prichádza teda na rad varenie, kde sa v kotloch a kadiach spracováva slad na mladinu. Využívajú sa pri tom enzýmy, ktoré vznikajú klíčením sladu v sladovni. Rozomletý, zošrotovaný slad sa zmieša s mäkkou varnou vodou a vyhrieva na určitú teplotu, vďaka ktorej sa škrob a bielkoviny štiepia na jednoduchšie látky. Proces potom dokončia pivovarnícke kvasinky, ktoré tieto látky premenia na alkohol a arómu.

Krok 6: Spilka

Mladina ešte nie je finálny produkt. Najskôr je potrebné ju schladiť na teplotu 10 °C a prečerpať do otvorených kvasných kadí. Do tých sa pridajú čisté pivovarnícke kvasinky , ktoré si Velkopopovický Kozel sám vyšľachtil. Kvasinky poctivo udržiavame a laboratórne sledujeme. Tento kmeň je jedinečný a je charakteristickým prvkom stálej kvality nášho piva. Hlavné kvasenie prebieha v oddelení, ktoré nazývame spilka. Pivovarské kvasinky tu pracujú a kvasením premieňajú cukry na alkohol a oxid uhličitý. To trvá 7 dní, ku koncu sa kvasinky usadia ku dnu a po vypraní čistou vodou je možné ich použiť na ďalšiu várku.

Krok 7: Ležiacke tanky

Zo spilky putuje mladé pivo do pivnice, kde prebieha dokvasovanie v uzavretých ležiackych tankoch. Proces trvá niekoľko týždňov a prebieha pri nízkych teplotách bez prístupu kyslíka. Počas tejto doby sa pivo nasýti prirodzene vznikajúcim oxidom uhličitým, vylučujú sa kaliace a drsne chutiace látky. Tým sa pivo chuťovo zjemní, dozreje a navyše získa jemnosť a chmeľovú horkosť.

Krok 8: Filtrácia

Keď je pivo hotové, pokračuje na filtráciu. Tá z neho odstráni zvyšné kvasinky a chladové zákaly, čo mu dodá tú správnu iskru. Po filtrácii pivo ide do pretlačných tankov.

Krok 9: Pretlakové tanky

V pretlačných tankoch sa pivo uchováva do doby, než dôjde k jeho stáčaniu do fliaš, sudov alebo cisterien.

Krok 10: Tankové pivo

Tankový Kozel je servírovaný so všetkými vôňami a chuťovými vlastnosťami, ako mu ho vtlačil pivovarník, ktorý pivo varil. Toto pivo je nepasterizované a dostáva sa k vám najkratšou cestou z pivovaru ihneď po stáčaní. Tankové pivo je rozmaznávané po celý čas v ideálnych podmienkach z pivovarskej pivnice až do vášho pohára. To všetko pristálej teplote. Pivo navyše neprichádza do styku so vzduchom, ani iným tlačným plynom a zachováva si tak optimálnu rezkosť a tú najvyššiu kvalitu.


alert success

Vaša žiadosť o rezerváciu bola odoslaná.